Hírek

TAG Heuer Autavia kollekció

TAG Heuer Autavia kollekció – Az első Autavia időmérő egy műszerfalra szerelhető stopper volt, nevében elrejtve pedig a felhasználására kijelölt két fő terület, az autóversenyzés valamint repülés.

TAG Heuer Autavia kollekció

TAG Heuer Autavia kollekció – Autavia születése

Az eredeti „dashboard” Autavia a családi vállalkozásként működő Heuer akkori vezérigazgatójának, Jack Heuernek a személyes versenytapasztalatai nyomán változott át Monte Carlo néven a pilótáknak szánt időmérővé, másfelől a már akkor is jól csengő Autavia nevet megőrizve karórává. (Az Autavia történetéről itt olvashat bővebben: https://www.chrono.hu/2020/01/22/az-autavia-tortenete)

TAG Heuer Autavia kollekció

Ebből az 1962-es kiadásból ihletet nyerve az idén megjelenő Autavia modellek minőséget, precizitást és időtálló stílust képviselnek. Hét modell alkotja a sportos Autavia kollekciót – öt rozsdamentes acélból, kettő pedig bronzból készült. Minden Autavia modellben COSC által elismert Calibre 5 automata szerkezet található, amely kivételes pontosságot és megbízhatóságot biztosít minden körülmény között.

TAG Heuer Autavia kollekció

Az XL méretű koronát a pilóták órái ihlették, amely könnyebb használhatóságot biztosított kesztyűviselés közben is.

A pilótafülkék műszerei által inspirált karóra megkapó elemekkel rendelkezik, amelyek az Autavia múltjában gyökereznek. Amit a rajongók az eredeti modellekben szerettek, a funkcionalitás, az időtálló stílus és a számtalan kombináció, az új modellekben is megtalálható. A rozsdamentes acél 42 mm-es Autavia három mutatóval, kerek, első generációs Autavia tokkal és rézsútos szíjtartó fülekkel rendelkezik az 1960-as évekhez hűen. A 60 perces skálával ellátott, két irányban forgó lünetta fekete, kék kerámia vagy rozsdamentes acél szíjjal kapható, amely az óra sportos megjelenését hangsúlyozza. Az XL méretű koronát a pilóták órái ihlették, amely könnyebb használhatóságot biztosított kesztyűviselés közben is.

TAG Heuer Autavia kollekció

Az eredeti Autavia a kiváló leolvashatóságáról is híres volt, amely ugyancsak igaz a kortárs változatokra. A számlap arab számai és órajelző markerei, valamint az óra, perc és másodperc mutatók Super-LumiNova® bevonatúak, amely akkor is biztosítja a könnyű leolvashatóságot, ha a kalandok a sötétben folytatódnak.

TAG Heuer Autavia kollekció

A füstös számlap fekete, szürke vagy kék színben érhető el. A dátumablak 6 óránál található.

TAG Heuer Autavia kollekció

A három mutatós Autavia modellt COSC által hitelesített Calibre 5 szerkezet hajtja. Az automata mechanikus szerkezetet rozsdamentes acél hátlap borítja, amelyen egy propeller és egy abroncs látható.

TAG Heuer Autavia kollekció

A rozsdamentes acél Autavia modellek mellett a TAG Heuer két bronz tokos változatot is bemutat melyek hátlapja titánból készült. A bronz nemcsak elegáns és karakteresen időtálló, egyben szabadtéri életstílust képvisel. Minden tok egyedileg meséli el viselője történetét, annak szokásait tükrözve az idők során folyamatosan változó patinán keresztül.

Az Autavia kollekció minden modellje cserélhető szíjjal rendelkezik. A borjúbőr szíj sötét vagy világosbarna kivitelben érhető el. A NATO szíj a rozsdamentes acél szíjjal kapható modellek esetén tartozék. A szíjak könnyen cserélhetőek az integrált nyomógombok segítségével – semmilyen egyéb eszköz nem szükséges.