Hírek

A világ egyik legszebb nője a Longines nagykövete

A világ egyik legszebb nője a Longines nagykövete – Aisvarja Rai Indiai színésznő, modell és szépségkirálynő 1999 óta a Longines elegancia nagykövete. 1994-ben ő nyerte el a Miss World címet. A Longines mottóját, amely szerint „Az elegancia egy hozzáállás” hitelesen tudja megtestesíteni.

Sokan a világ egyik legszebb nőjének nevezik. Indiában született 1973-ban. Mangalore-ban született édesapja tengeri biológusként, édesanyja íróként tevékenykedik. Jó tanuló volt kezdetben építészként szeretett volna boldogulni. Beszél hindi, angol nyelven köztük elsajátította a Marathi és a Tamil nyelvjárást is.

Modellkedésre a körülötte élő emberek ösztönözték. Amikor professzionális modellé vált, az indiai filmipar Bollywood is felfigyelt rá. Miután megnyerte a Miss World versenyeket elfogadta a filmekkel kapcsolatos felkéréseket. 1994-ben második lett a Miss India versenyen, de a Miss World versenyt megnyerte. Tanulmányait befejezte és Miss Worldként Londonban töltött egy teljes évet.

Aisvarja Rai Indiai színésznő – A világ egyik legszebb nője a Longines nagykövete

A világ egyik legszebb nője a Longines nagykövete

Színészi pályája 1997-ban kezdődött el, amelyben egyre sikeresebbé vált, több díjjal is jutalmazták. Pályafutása során több mint negyven filmben játszott szerepet. A filmvásznon Mani Ratnamben által készített az Iruvar című filmben játszott szerepével debütált. Olyan produkciókban szerepelt mint a Mátkaság és legényélet, a Fűszerek hercegnője, Dhoom 2, Rózsaszín Párduc 2, amelyben Jean Reno és Steve Martin voltak a partnerei. 2007-ben kötött házasságot, a szintén színész Abhishek Bachcannal.

Karrierje során elnyerte a Star Sceen Awards, a Nemzetközi Indiai Film Akadémiai díját, a Zee Cine Awards, a Star dust Awards és a Sansui Awards díjakat is.