Hírek

TAG Heuer az első óra a világűrben

TAG Heuer az első óra a világűrben

A Tag Heuer márka történetében régóta jelen van a különböző rangos sportesemények szponzorálása vagy a sporteseményen, mint hivatalos időmérőként történő jelenléte. A hatvanas években népszerű volt az autóversenyzők körében a Tag Hauer mind a profik, mind az amatőrök tekintetében. A stopperek és időmérő berendezések vezető gyártója volt a márka.

Tag Heuer a világűrben

1962-ben az első svájci óra John Glenn karján az űrt is megjárta, amikor a Mercury Atlas 6 űrhajó az első amerikai emberes űrrepülést hajtotta végre a föld körül. John Glenn egy Heuer stoppert viselt a karján. Ezt a stoppert manuálisan a repülés megkezdése után indította el Glenn, jelenleg a San Diego Légi és Űrhajózási Múzeumban látható, mint a márka történetének egyik legfontosabb kiállítási tárgya.

A Mercury Atlas 6 a Mercury program harmadik űrrepülése volt, amelyet emberi pilótával hajtottak végre. Ez volt az első expedíció amelynek során a NASA egy űrhajót föld körüli pályára állított. John Glenn az amerikai tengerészgyalogság berepülőpilótája, 1962. február 20-án startolt a Cape Canaverali bázisról. A repülés során három alkalommal kerülte meg a földet 4 óra 55 perc és 23 másodpercig tartott a repülés.

A Mercury programot Amerikai Egyesült Államok azért indította, hogy a Szovjetuniót utolérje és megelőzze a űrverseny terén. 1957-ben a Szovjetunió sikeresen indította és pályára állította az első műholdat, amelyet Szputnyik-1 néven jegyeztek, ez lett az első űreszköz, amit az emberiség a világűrbe juttatott. A szovjetek 1961-ben Jurij Gagarin repülésével megelőzték Amerikát az emberrel végrehajtott űrutazások terén is.

A Heuer 2915A modellt soha nem gyártották nagy számban éppen ezért az értékét nem lehet könnyen megbecsülni.