Hírek

A TAG Heuer legendás nagykövete

A TAG Heuer legendás nagykövete Juan-Manuel Fangio mindig az időkorláttal versenyzett. Egy olyan időszakban, amikor a harminc év feletti versenyzőket, már túl idősnek tartották, 37 éves korában csatlakozott a Forma-1 világához. A vakmerősége öt világbajnoki címet hozott számára.

A legendás argentin autóversenyzőt szülőhazájában egyszerűen csak Mesternek hívják. Sokan a legnagyszerűbb versenyzőnek tartják az összes Forma-1-es versenyző között.

Az Alfa Romeo, a Maserati, a Mercedes és a Ferrari csapattal versenyzett. Ezt a sorozatot az ő pályafutása után senki sem tudta megismételni. Az öt világbajnoki címet Michael Schumacher megdöntötte 2003-ban. Így emlékezett meg róla:

Fangio sokkal magasabb szinten van, min ahogyan én most magamat látom. Amit ő csinált, az egyedülálló, és amit mi csináltunk, az is unikum. A kettőt egyáltalán nem lehet összehasonlítani.”

A TAG Heuer legendás nagykövete 51 versenyen indult, amelyből 24 futamot nyert meg.

A mester első világbajnoki címét 1951-ben szerezte meg. A következő évben nyaksérülést szenvedett versenyzés közben. A balesetből történő felépülése után gyorsan visszatért a pályára. 1955-ben szerezte meg a második világbajnoki címét. 1957-ben szerezte meg az ötödik világbajnoki címét.

A TAG Heuer miközben ünnepli a jövő csillagait, továbbra is tiszteleg a hallhatatlan legendák előtt. A márkát is, ugyanúgy, mint mindannyiunkat tovább inspirálnak minket nap mint nap az olyan legendás versenyzők, mint Fangio. A mester, aki rálépett a gázpedálra, hogy versenyt fusson az idővel, az első számú, legendás nagykövete a márkának.