Hírek

Az év órája 2020 ár-érték kategóriában: Mido Decompression Timer

Mido Decompression Timer – Az olasz L’Orologio magazin minden évben megválasztja az év órája díjat. 2020-ban a legjobb ár-érték arányú óra kategória győztese a Mido Decompression Timer 1961!

Az év végéhez közeledve az órás szervezetek és szaklapok visszatekintenek az elmúlt hónapok megjelenéseire és különböző kategóriákban díjakat osztanak. A milánói székhelyű L’Orologio 12 kategóriában összesen 36 idén megjelent időmérőt választott ki, melyekre kizárólag a lap előfizetői szavazhattak.

Mido Decompression Timer

A szerkesztőség az alábbi kategóriákban javasolt 3-3 új kiadású modellt: hagyományos hárommutatós, kronográf, búváróra, tourbillon, komplikációk, design, órás szakértelem, új anyagok, naptáras órák, női modellek, új technológiák, ár-érték arány.

Idén, ez utóbbi ár-érték arány (Rapporto Qualità/Prezzo) kategóriában a szerkesztőség ajánlása, majd az olvasók döntése alapján Az év órája (Orologio dell’Anno) díjat a Mido Decompression Timer 1961 hozta el.

Az ár-érték arány arról szól, hogy a pénzünket hogyan tudjuk a leghatékonyabban elkölteni, vagy másként fogalmazva, mibe érdemes fektetni.

A Mido Decompression Timer 1961 megjelenésekor, augusztus elején, itt a chrono.hu-n az alábbiakat írtuk:

“Az első világháborút lezáró fegyverszünet napján alapított Mido egy titkos favorit az órakedvelők körében. A Swatch Group tagjaként részesül az akkurátusan kiépített ellátási lánc nyújtotta előnyökből, magas színvonalú, megbízhatóan működő időmérőket előállítva.

Marketing helyett fejlesztésre fókuszál és a svájci óragyártás árszintjéhez képest kedvezőbben tud modern, karakteres megjelenésű órákat kínálni az aktuális kollekciójában.

A most megjelenő Decompression Timer a legendás Rainbow Diver alapján készült, azonnal felismerhető különleges, mindössze 1961 darabban limitált kiadás; szerkezetét, anyagválasztását és megjelenését tekintve hosszú távra is kitűnő, de korántsem szokványos választás.” Mido Decompression Timer: átúszunk a szivárvány alatt – 1. rész 2. rész

A további kategóriák győztesei:

Hárommutatós (Solotempo): Patek Philippe Calatrava 6007A-001

Kronográf (Cronografo): Omega Speedmaster Moonwatch 321

Búváróra (Orologio Subacqueo): Rolex Oyster Perpetual Submariner

Tourbillon: Corum Lab 02

Komplikációk (Orologio Complicato): Vacheron Constantin Les Cabinotiers, Grand Complication Astronomique Inno alla Musica

Design: TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02

Órás szakértelem (Savoir-Faire): Glashütte Original PanoLunar Tourbillon – Limited Edition

Új anyagok (Nuovi Materiali): Panerai Luminor Marina Fibratech

Naptáras órák (Calendari): Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar

Női modellek (Orologio Donna): Chopard Happy Moon

Új technológiák (Nuove Tecnologie): Garmin fēnix 6 Pro Solar Titanium Carbon Gray DLC

Luczay Szabolcs