Hírek

KIHIRDETTÉK A LONGINES RISING STAR DÍJ GYŐZTESÉT

A Nemzetközi Lovas Szövetség minden évben öt kategóriában ad át elismeréseket. Mint az NLSz elkötelezett partnere, a Longines büszkén mutatja be a Longines Rising Star díj idei győztesét. Bár a pandémia végett a díjátadó gálát sajnos nem tarthatták meg, de egy színvonalas videoban felfedték a kitüntetettek kilétét, melyet a paralimpiai bajnok Natasha Baker narrált.

Ezeket a díjakat 2009 óta adják át olyan személyeknek vagy szervezeteknek, melyek kiemelkedő mértékben támogatják a lovassport fejlődését és színvonalát. A Longines márka nagy örömmel adta nevét a Longines Rising Star díjhoz, melyet 14 és 21 év közötti kiemelkedő lovas sporttehetségek vehetnek át. A svájci óragyártó cég mindig is szívügyének tekintette a fiatalok sportolásra való ösztönzését. Ezt a díjat idén immár másodjára vehette át a német díjlovagló, Semmieke Rothenberger.

A Longines Elegancia Nagykövete, Sönke Rothenberger húga meghatódott, mikor családja átadó ünnepséget szervezett neki otthonukban. „Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen sokan rám szavaztak és hogy egy ilyen nagy rajongótábor biztosít támogatásásról” – mondta Semmieke Rothenberger. „Ez szinte szürreális, hiszen ebben a kategóriában nagyon sok kiváló sportoló szerepelt, köztük Sönke bátyám, így nem is számítottam rá, hogy újra megnyerem a díjat.” Semmieke a díj mellett egy elegáns Longines karóra büszke tulajdonosa is lehet.

„Nagy örömmel adtuk át Semmieke-nek újra ezt a díjat, boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük lovassport iránti elkötelezettségét, szenvedélyét és energiáját, melyet – bízunk benne – sportpályafutása során csúcsra visz”- kommentálta az eseményt Matthieu Baumgartner, a Longines Marketing Alelnöke.