Hírek

JOURNALING

Kedves Naplóm…-avagy 8 módja annak, hogy a kézírás szokássá váljon

Albert Einsteintől Frida Kahlon át Sebastian Vettelig, a világ nagy gondolkodói és felfedezői a kézírást részesítették előnyben. Egy napló segíthet mind a személyes gondolatok rendezésében, mind a sikerek elérésében. De mielőtt egy újabb oldalt töltene meg gondolataival, mi összegyűjtöttünk pár tippet, hogy mindez egy még célravezetőbb, életmódváltoztató szokássá váljon.

1. Találjon egy célt!

Mindenek előtt döntse el, hogy az írás mi cél szolgáljon. Célok, eredmények nyomonkövetése? Kreavít önmegvalósítás? Teendők listába szedése, netán részletek feljegyzése? Ennek eldöntése csak Önön múlik, de máris egy bátor nagy lépés tesz ezáltal előre!

2. Bogozza ki saját elméjét!

Miközben a folyóírást gyakorolja, elméje rendeződik, s segít Önnek kiegyensúlyozottabbnak, és kevésbé stresszesnek lennie. Mindazonáltal ha papírra vetve kiönti szívét,még a bonyolult érzelmek is rendeződhetnek. Ezután már tisztán láthatja a következő lépés az üzleti és magánéletben egyaránt.

MONT BLANC MEISTERSTÜCK 118103

3. Írjon, ne gépeljen!

Számos tanulmány bizonyította, hogy a kézírás fejleszti a memóriát, ösztönzi az önreflexiót és lelassítja a cikázó gondolatokat.

4. Csak hagyja, hogy szabadon áramoljon!

A kézírás nem a szürrealista művészeknek van fenntartva. Azáltal, hogy szabadon papírra veti gondolatait, belemerülhet elméje mélyébe, s kreatív egy kreatív világot tárhat fel. Hogy ez a folyamat zökkenőmentes legyen, válasszon minőségi íróeszközöket!

5. A kulcs a következetesség!

 A jó szokások kialakításának egyik legfontosabb eleme a rendszeres gyakorlás. A naplóírást beépítheti reggeli vagy esti rutinjába. Például üljön le írni a reggeli kávé vagy teá mellé, esetleg tartsa naplóját az ágya mellett, és írjon néhány gondolatot minden este, mielőtt leoltaná a villanyt.

Mont Blanc 106631
MONT BLANC TÖLTŐTOLL 106631

6. Törekedjen változatosságra!

Bármely szokás, még a naplózás is könnyen egyhangúvá válhat. Csináljon valami szokatlant: írjon a nem domináns kezével, menjen ki a szabadba, használjon más színű tintát! A kísérletezés meghozza a kreativitás gyümölcsét.

7. Szüneteltesse a perfekcionizmust!

Ne feledje, személyes írásai nem közönségnek készülnek. A cél az,hogy gondolatait papírra vesse, s elméje kiegyensúlyozottá váljon. Ne szerkesszen- csak írjon! Ezt hagyja azon szakemberekre, kik legbölcsebb gondolataiból később egy emlékiratot alkotnak

8. Inspirálódjon!

Egy üres lap látványa meglehetősen demoralizáló lehet. Ha kedve támad az íráshoz, gyűjtsön ötleteket! Lehet az egy idézet, reflektálás saját gondolataira, vagy egy közelmúltbeli beszélgetés , akár a saját fantáziája- hiszen végül is az álmodozás a tervezés egyik formája…

MONT BLANC MEISTERSTÜCK SELECTION – UNICEF 116083

Az írásnak rengeteg előnye van, legyen az üzleti vagy személyes jellegű. Amire mindössze szüksége van az csak egy kis idő, s a megfelelő íróeszköz és papír..