Hírek

Még tovább bővült a Tag Heuer Nagykövetek listája

Naomi Osaka a TagHeuer Nagyköveteként egy igen illusztris társaságba került: Alex de Minaur, Tommy Fleetwood, Patrick Dempsy és Chris Hemsworth -csak páran a világmárka arcai közül.

„Osaka nem csak egy világelső teniszezőnő, kivételes sportoló, győztes hozzáállással- mondta a márka egy sajtóközleményben- de elkötelezett társadalmi aktivista is, aki platformjait a világ jobbá tételére használja.”

A haitii származású, de japán színekben versenyző sportoló nővérével együtt tanult meg teniszezni, és apjuk edzette őket. Profi pályafutását 2012-ben kezdte.  Első ITF-döntőjét az El Pasó-i tornán játszotta 2013. júniusában. WTA tornán 2013.szeptemberében játszott először. 2016 colt számára a kiugrás éve, ekkor négy alkalommal is a torna negyeddöntőjébe került, s az évet a világranglista 47. helyén zárta. Ezidáig hat WTA tornagyőzelmet tudhat magáénak, ebből háromszor nyerte meg a Grand Slam tornát. 2019-es Australian Open győzelmével a világranglista élére került, s 21 héten át tudhatta magáénak ezt a rangos helyezést. Ugyanebben az évben kapta meg a Laureus-díjat, mint Az év felfedezettje. A Laureus-díjat (eredeti nevén Laureus World Sports Awards) minden évben a megelőző év kiemelkedő sportolói, illetve sportcsapatai, sportszervezetei kapják. 2020-ban másodszor is első lett a US Openen, miután a döntőben 1–6, 6–3, 6–3 arányban legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarankát.

Bár a jelenleg Ausztráliában tartózkodó sportoló karanténba került, mindig vidám személyiségéről tesznek tanúbizonyságot az Instagram oldalán nemrég megjelent bejegyzések: mosolyogva, pozitívan tekint a jövőbe s várja, hogy pályára léphessen az Australian Open-en.