Egyéb

Let Your Heart Beat: 5 női óra a Frederique Constant kínálatából

A Frederique Constant alapítója egy házaspár, ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy a kínálatban a női órák is markánsan megjelennek. A svájci óragyártásban újoncnak számító manufaktúra „csak” néhány évtizedes múltat mutathat fel az 1988-as alapítás óta. Megbecsültségét és sikerét nagyrészt annak köszönheti, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező óragyártókat is megszégyenítő mennyiségben fejleszt saját szerkezeteket, melyek eladási árát a konkurencia árszintje alatt képes tartani; valamint esztétikai megoldásai gyakran találkoznak a vásárlói elképzelésekkel. A Frederique Constant jelenlegi kollekciójából választottunk ki ötöt, melyek az elmúlt időszakban a legkeresettebbek között voltak.

Ladies Automatic Double Heart Beat

Modellszám: FC-310LGDHB3B4

Az első Heart Beat modell 1994-ben jelent meg, és azonnal meghozta a Frederique Constant számára az átütő sikert. A számlap megnyitásának célja egyértelművé tenni mindenki számára, hogy mechanikus szerkezet ketyeg az óratokban. A kivágást éppen a szerkezet szívének nevezett billegőkerék fölé tervezték, mely működés közben folyamatos mozgásban van.

Ennél a női modellnél a számlapon két összefonódó szív jelenik meg, melyek mélyén ott dobog az óratokba épített mechanikus szerkezet. A szív motívum megismétlődik a számlap díszítésén is. A tok rozéarannyal bevont rozsdamentes acél, akárcsak az órákat jelző római számok és mutatók. 6 valódi gyémánt teszi teljessé és ellenállhatatlanná a megjelenést.

Slimline Ladies Moonphase

Modellszám: FC-206MPWD1S2B

A mechanikus szerkezetű órák mellett lehetőségünk van a Frederique Constant kínálatából quartz órákat is választani. Ebben az esetben nem kell figyelemmel lennünk a járástartalékra, mivel az elemmel működő órák hosszú hónapokig, évekig is üzemelhetnek. További előnyük, hogy bizonyos külső hatásoknak – például ütődés – jobban ellenállnak.

A Slimline Ladies Moonphase az apró quartz szerkezetnek köszönhetően rendkívül lapos és könnyű tud lenni. Az aktuális idő megjelenítésén kívül képes továbbá a holdfázis kijelzésére. A gyöngyház számlapon 8 darab valódi gyémánt is helyet kapott.

Classics Art Déco Round

Modellszám: FC-200MPW2AR6B

Az art déco a XX. század első évtizedeiben született iparművészeti irányzat. Nevét az „art décoratif” francia kifejezés rövidítésével nyerte el. A Frederique Constant 2007-ben jelent meg először Art Déco modellel, már akkor is a 100% nőiességet és finom vonalakat tartva szem előtt a tervezésnél.

A gyöngyház számlapon elegáns római számokon olvashatjuk le az időt. Középen ún. flinqué díszítést csodálhatunk meg. A körcikkekre osztott számlapon íves gravírozás teszi egyedivé és nőiessé a látványt.

Slimline Ladies Small Seconds

Modellszám: FC-235M1S6

Az óra nevét a számlap alsó felében, a római hatossal jelzett magasságban elhelyezett másodperc segédszámlapról kapta. A számlapon egy belső körben „clous de Paris” díszítés, amely nagy szakértelmet igénylő vésési technika eredménye.

Az óratok 28,6 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél. A számlapot zafírkristály védi, a vízállóság 30 méterig terjed. A quartz szerkezetet elem működteti, melynek várható élttartama 25 hónap. Az órát csuklónkra fekete borjúbőr szíj segítségével csatolhatjuk.

Smartwatch Ladies Vitality

Modellszám: FC-286N3B6B

A Frederique Constant legújabb okosórája egy meglepő újítást kínál a számlapon, miközben a Philips Wearable Sensing hátlapba épített szenzorának köszönhetően képes a szívritmus mérésére is.

A Smartwatch Vitality egy számlappal, azonban két kijelzővel bír. Az egyik egy hagyományos megoldás a már jól ismert római számokkal, kézzel polírozott perc- és óramutatóval.

Amennyiben a korona tetejébe rejtett gombot megnyomjuk, egy másik kijelzőt aktiválhatunk: az aktuális szívritmusunk mellett második időzóna, 5 legutóbbi üzenet és aktivitáskövetés funkciók is megjelennek itt. Az elmés kialakításnak köszönhetően a digitális kijelző a számlap mögött helyezkedik el, és csak aktív állapotban válik láthatóvá.

Luczay Szabolcs