Egyéb

Montblanc Great Characters Limited Edition Walt Disney -az álmodozás új módja

A Montblanc Great Characters Limited Edition kollekció tisztelettel adózik Walt Disney halhatatlan örökségének.

KORSZAKALKOTÓ, MINDIG AZ ÚJRA TÖREKVŐ

Kevés kreatív személy hagyott olyan letörölhetetlen nyomot a populáris kultúrában, mint Walt Elias Disney. Felejthetetlen rajzfilmfigurái, az optimista történetmesélés és az úttörő filmkészítés megragadta felnőttek és gyermekek figyelmét és képzeletét egyaránt. Disney egész életében a fejlődésre, újításokra törekedett- 1955-ben megnyitotta a Disneyland Parkot, ezzel a valós világba hozva el az addig csak képernyőt látott rajzfilmeket.

„Nem kifejezetten gyerekeknek készítek filmeket. A mindannyiunkban ott rejlő gyermeknek készítem őket.  – Walt Disney

Karrierjét szerényen és kevés sikerrel kezdte a rajzfilmművész, de mindig is vitatta a kreatív status quo-t és túllépte a filmkészítés és szórakoztatás határait. Az 1928-as Willie gőzhajó (Steamboat Willie) című fekete-fehér rövid animáció hozta el az abszolút áttörést: megismerhettük az azóta ikonikus Mickey egér karakterét. Ez volt a Disney első hangosfilmje. Még negyven éves kora előtt Disney-t kreatív zseninek kiáltották ki, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy alkotásait összesen 59 alkalommal jelölték Oscar-díjra. Ebből 32-szer sikerült meg is szereznie a szobrot. Egyébiránt ez a mai napig rekordnak számít.

Úttörő szellem. Újragondolva.

A The Walt Disney Company-val együttműködve készült Montblanc Great Characters Limited Edition Walt Disney ™ kialakítását a Disneyland Park híres egysínű vasutai ihlették melyek az elsők voltak a nyugati féltekén. Az íróeszköz klipsze a Steamboat Willie hajójának hajókéményére utal, míg a fekete, a vörös és a sárga színkombináció, valamint az Au585 tömör arany ródiummal bevont hüvely a Mickey Mouse előtt tiszteleg. Izgalmas meglepetés található az műgyanta kupakon és tolltesten:  az ikonikus karakter animációja díszíti,ha körbeforgatja a tollat máris látható lesz!

“Mókás dolog megalkotni a lehetetlent”
– Walt Disney

Generációk óta a Walt Disney animációk jelentik sokak számára a menekülőutat a valóságból a képzeletbe – egy kicsit megpihenni. A Montblanc büszkén állít emléket a nagysikerű alkotónak, kollekciónkban többféle Disney-íróeszköz megtalálható, de egyikről sem hiányozhat Walt Disney szignója.


© Disney