Egyéb

Montblanc & Napoléon Bonaparte- A neoklasszikus stílus ünneplése

Napoléon különös figyelmet fordított a neoklasszicizmusra; neves művészeket bízott meg hogy dolgozzanak az úgynevezett empire stílusban, létrehozva olyan híres építményeket, mint a La Madeleine-templom és a Diadalív. (Az empire stílus az 1800-as évek derekán terjedt el, egyiptomi és antik elemeket kombinált. Nem csak az építészetben, a bútorkészítésben és a ruházatok terén is elterjedt.)

La Madeleine templom

MONTBLANC NAPOLÉON BONAPARTE LIMITED EDITION 4810

A kupak és a hordó kék színét Napoléon egyenruhája és a fontainebleau-i palota trónterme ihlette, míg a méhek a halhatatlanságot és a feltámadást jelképezik. A Montblanc emblémával koronázott sárgaaranybevonatú kupak tetejét Napoléon koronázási babérkoszorúja, valamint a császári korona és sas díszíti. A neoklasszicizmus esztétikájának megfelelően a gyűrű az ősi építészetet idéző ​​motívummal rendelkezik.

MONTBLANC BONAPARTE LIMITED EDITION 888

A tömör sárga arany borítót, amely a kupakot és a tolltestet is fedi, az eredeti párizsi Colonne Vendôme ihlette. Napoléon konzuli egyenruhájából származó tölgyleveleket, francia akadémiai egyenruhájából származó olíva leveleket és a szuverén méhszimbólumot is tartalmazza, amely összekapcsolja dinasztiáját Franciaország első királyaival. A kard alakú klipszet piros gránát díszíti és „N” gravírozást kapott, és az egyiptomi tenyérminta is megjelenik az íróeszközön, amely az empire stílusú dekoratív művészetekre jellemző.