Egyéb

LONGINES MASTER LADY: CSILLAGOS ÉG A HÖLGYEK CSUKLÓJÁN

A svájci Jura hegységben működő manufaktúra lehozza a Holdat és a csillagokat is legújabb női kollekciójában, mindössze 34 milliméteres tokba sűrítve a holdfázissal komplikált mechanikus szerkezetet.

A Longines Master kollekciójába kizárólag olyan modellek kerülhetnek, melyekben a hosszú évek, évtizedek tapasztalata magas szintű órás szakmai ismeretekkel találkozik. Kvarcszerkezetes órákat itt ne is keressünk: nem azért, mert azok nem működhetnek megbízhatóan és pontosan, hanem mert az 1832-ben alapított Longines órakészítéshez kapcsolódó tapasztalatai legpregnánsabban a mechanikus szerkezetű időmérőknél jelennek meg.

A Master kollekció szerkezeteibe épített funkciók között megtaláljuk a másodperc, perc, óra és dátum kijelzését, a stoppert, a járástartalék kijelzést, a retrográd mutatókat és az éves naptárat is. A felsorolt komplikációk közé választották most a Longines órásmesterei a holdfázist, amely a 2019-es év során debütált a férfiaknak szánt Master kiadásokban, idén pedig a hölgyeknek szánt modellekben is megjelent.

Amikor az óraszerkezet komplikációnak becézett extra funkciói a tiszta női eleganciával találkoznak, akkor a szárnyas homokórával fémjelzett svájci manufaktúra műhelyében egyedi energiák szabadulnak fel. A 34 milliméteres rozsdamentes acél tok 3 féle bőrszíjjal (vörös, kék vagy barnás-szürke), illetve fémcsattal választható.

Az fehéren csillogó gyöngyház és a napsugár csiszolású kék számlapon valódi gyémántokat találunk, míg az ezüst számlap felszínén „barleycorn” mintázatot látunk, amely egy árpaszem formájú hagyományos vésés a fémfelületen.

Az óra mindkét oldalát zafírüveg védi. A hátoldalon megcsodálhatjuk az exkluzív L899 mechanikus szerkezetet, melyek mindegyike szilícium hajszálrugóval szerelt. Ennek előnyei közé tartozik a mágneses mezőnek való ellenállás és az időtállóság is. Nem csoda, hogy a Longines a szilícium hajszálrugóval ellátott óráira a megszokott 2 helyett 5 év gyártói garanciát vállal.

MODELLVÁLTOZATOK

Referenciaszám: L2.409.4.87.0

Fehér gyöngyház számlap 12 darab Top Wesselton gyémánttal, kék aligátorbőr szíjjal, nyomógombos tripla biztonsági zárral.

Referenciaszám: L2.409.4.87.2

Fehér gyöngyház számlap 12 darab Top Wesselton gyémánttal, vörös aligátorbőr szíjjal, nyomógombos tripla biztonsági zárral.

Referenciaszám: L2.409.4.87.4

Fehér gyöngyház számlap 12 darab Top Wesselton gyémánttal, barnás-szürke aligátorbőr szíjjal, nyomógombos tripla biztonsági zárral.

Referenciaszám: L2.409.4.78.6

Ezüst számlap „barleycorn” véséssel, nyomtatott arab számokkal, hőhatással kékített mutatókkal, 3 soros rozsdamentes acél csattal, nyomógombos tripla biztonsági zárral.

Referenciaszám: L2.409.4.97.6

Kék napsugár számlap 12 darab Top Wesselton gyémánttal, 3 soros rozsdamentes acél csattal, nyomógombos tripla biztonsági zárral.

Luczay Szabolcs