Egyéb

CÉLKERESZTBEN A FÉRFI KIEGÉSZÍTŐK

Az ördög a részletekben lakozik-szól a mondás. Különösen igaz ez a férfi kiegészítőkre! Összegyűjtöttük a ’must have’ darabokat egy csokorba, hogy az Ön megjelenése is kifogástalan legyen.

Kezdjük is az Aranyszabállyal!

Sokszor úgy érezzük, nehéz dönteni a túl sok vagy túl kevés kiegészítő-lehetősége között. Törekedjünk inkább a kevesebb-irányába! Nem teszi tönkre az outfitet, ha nem viselünk kitűzőt, de ha teleaggatjuk magunkat nyaklánccal, kalappal, sállal, gyémántos sétapálcával….nos az kezdő újonc hiba. Fogadja meg Coco Chanel örökérvényű jó tanácsát: „Mielőtt elmész otthonról, nézz tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt!”

ÖVEK

Sose becsülje alá egy férfi öv jelentőségét: nem csak a nadrágot tartják a helyén, egy jól megmunkált stílusos darab az egész öltözéket összefoghatja.

 Fontos a méret!- az övnek az első hurkon kell túlnyúlnia, de a másodikon már nem. Az öv hegyének a két hurok közt kb félúton célszerű lennie. Úgy mondanunk sem kell, hogy ollóval vagy egyéb szúró-vágó eszközzel soha ne próbáljunk állítani az öv méretén. Ezzel csak a bőr roncsoljuk.

Szélességet tekintve a 3 cm ami se nem túl vékony, se nem túl vastag, az igazi arany középút, melyet sokféle ruhadarabhoz tudunk viselni.

 S még egy fontos dolog! Az öv színe egyezzen a cipő színével. A színekre az övcsat-mandzsetta esetében is figyeljünk: ezüsthöz ezüstöt, aranyhoz aranyat.

MANDZSETTA

Semmi sem vonzza jobban a tekintetet, mint egy jól megválasztott mandzsetta-gomb.

 Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a legenda szerint Alexander Dumas Monte Cristo grófja című művében a könyv egyik szereplője hatalmas gyémántokat viselt ingje mandzsettáin, s ez nagy irigységet váltott ki mindenkiben. A kor szabói felismerték a könyvben olvasottak alapján a lehetőséget, s a mandzsetták elindultak útjukon, hogy mára a luxus és stílus képviselői legyenek.

ÉKSZEREK

Az ékszerek általában nemesfémből készülnek, gyakran drágakövekkel díszítve, ezzel is mutatva fontosságuk viselőjük számára. Tükrözik az adott személy stílusát, társadalmi státuszát, személyiségét.

Férfiak körében manapság a karkötő a legdivatosabb, leggyakoribb ékszer. Széles választék áll a Vásárlók rendelkezésére, de mindig ügyeljünk arra, hogy minőségi darabot válasszunk!

ÓRÁK

Az óra sok ember jó barátja. Feladata, hogy a lehető legpontosabban, a lehető leghosszabb ideig jelenítse meg az aktuális időt. Más vizuális elemek is fontosak, például az, hogy milyen tisztán láthatjuk az órát. A funkcionalitás szempontjából az is nagyon fontos szempont, hogy az óra milyen jól áll a kezén.

Amikor órát keres, sok férfi figyelmen kívül hagyja az óra fent említett gyakori feladatait, és valami nagyon látványosat keres. Ez gyakran azt eredményezi, hogy pont egy szép megjelenésű, sokféle alkalomra viselhető darab hiányzik a gardróbunkból…

PÉNZTÁRCA

Az egyik legfontosabb kellék a mindennapokban. Nem csak készpénzt és bankkártyát tartunk benne, hanem alkalmasint iratainkat s akár egy kedves fotót szeretteinkről.. Fontos tehát, hogy minőségi alapanyagból készüljön- lehetőleg bőrből- ,kidolgozása elegáns és letisztult legyen.

PÉNZCSIPESZ

Előfordul, hogy öltözékünk nem engedi meg sem a táska, sem a pénztárca magunknál tartását. Ilyen lehet példának okáért egy slim szabású öltöny. Ilyen esetekre egy szolid kártyatartó mellet kiváló társunk lehet egy elegáns fém pénzcsipesz.

+1 ÍRÓESZKÖZ (toll+tolltartó)

Szint nap mint nap találjuk szembe magunkat a szituációval: alá kell írni valamit, de nincs nálunk toll…. Egy szolid bőr tolltartó amiben pont elfér egy darab elegáns, kék toll -mely fontos hogy jól záródjon, hiszen senki nem akar kellemetlen tintafoltokat.- máris megkönnyíti az ilyen helyzeteket.