Újdonságok

MONTBLANC MUSES ELIZABETH TAYLOR SPECIAL EDITION

Az 50-es 60-as évek egyik legnagyobb hatású színésznője lázba hozta közönségét a filmvásznon és aktivizált sokakat társadalmi kérdésekben. A múzsáknak dedikált modellcsaládon belül a Montblanc három különleges kiadással tiszteleg A kék madár és a Kleopátra sztárja előtt.

ELIZABETH TAYLOR

Mindannyian Liz-ként ismerjük, valójában és teljes nevén Dame Elizabeth Rosemond Taylor, aki 2000-ben megkapta a Brit Birodalom Rendje lovagi címet, ezért neve előtt a „Sir” női változatának megfelelő „Dame” szerepelhet. Egyaránt mozgalmas filmes- és magánélete sok érdekességet, titkot és motiváló eseményt rejteget.

Egészen korán szerepeket kapott, és mindössze 12 évesen átütő sikert ért el A nagy derby (National Velvet, 1944) című filmben, ahol a család legfiatalabb tagjaként egy vad, de tehetséges paripával készül Anglia legnagyobb lóversenyére.

12 évvel később James Dean és Rock Hudson oldalán játszik az Óriás-ban (Giant, 1956), ahol egy texasi marhapásztor család három generációjának hősies küzdelmét követhetjük nyomon. A forgatás vége felé James Dean tragikus módon autóbalesetben elhunyt. A gyásztól megtört Liznek még a közös jelenetek utómunkálataiban is részt kellett vennie. A film egyértelműen közönségsiker lett és a kritikai fogadtatása is méltató volt.

Saját maga megítélése alapján viszont színészi csúcsteljesítménye a Macska a forró bádogtetőn (Cat on a Hot Tin Roof,1958). A családi drámában Paul Newman partnereként Maggie-t alakítja. A Tennessee Williams dráma filmes adaptációja mára örök klasszikussá nemesedett, azonban a forgatás itt sem múlt el tragédia nélkül. Mindössze pár hónapos házasok voltak, amikor Elizabeth Taylor férje repülőgép szerencsétlenségben életét veszítette.

A 60-as években 2 Oscar díjat is megszavaznak neki. Először a Modern kaméliás hölgy (Butterfield 8, 1960) női főszerepéért, majd pár évvel később a Nem félünk a farkastól (Who’s Afraid of Virginia Woolf?, 1966) legjobb női alakításáért.

1972-ben a kommunista blokk egyik országának fővárosába látogatott, ahová akkori férjét, Richard Burtont kísérte el. Mivel éppen akkor ünnepelte 40 születésnapját, kibérelték az Intercontinental szállót teljes egészében, és 2 napos partit szerveztek, melyre Grace Kelly, Ringo Starr, Raquel Welch és sok más híresség is Budapestre látogatott.

A 80-as évek legelejétől kezdve az elsők között volt, akik az AIDS vírus elleni küzdelmet támogatták. Kongresszusi és szenátusi meghallgatásokon vett részt, alapítványokat és kutatóintézeteket támogatott. Tevékenységéért több elismerésben, kitüntetésben is részesült. A GLAAD gálán tartott beszédének híres záró mondata volt a Long Live Love – vagyis éljen soká a szerelem!

Saját parfümmárkát hozott létre. Az illatok fejlesztését és gyártását személyesen felügyelte. Életrajzírója szerint ezzel több pénzt keresett, mint filmes pályafutásával összesen.

Elizabeth Taylor színész és aktivista, korának meghatározó és nagy befolyású személyisége, független karakter és sikeres üzletasszony, címlapok állandó szereplője és persze vitathatatlan szépségideál a Montblanc Muses Special Edition legújabb ihletője.

ELIZABETH TAYLOR SPECIAL EDITION FOUNTAIN PEN

Referenciaszám: MB125501

A töltőtoll tömör aranyból kézimunkával kialakított hegyén a híres LONG LIVE LOVE gravírozás olvasható. Felette Elizabeth Taylor aláírása látható.

ELIZABETH TAYLOR SPECIAL EDITION BALLPOINT PEN

Referenciaszám: MB125523

A golyóstoll az egyetlen változat, amely kupak nélkül is használható, hiszen a benne lévő tinta nem folyhat ki belőle. A toll szárán látható platinával bevont díszítő/akasztó karikát az 50-es évek ékszerdivatja ihlette, melynek Elizabeth Taylor nagy rajongója és gyűjtője volt.

ELIZABETH TAYLOR SPECIAL EDITION ROLLERBALL

Referenciaszám: MB125522

A rollertoll felszíne is márványozott sötét-ibolyakék lakkozású, egyértelmű utalásként a színésznő szemének feledhetetlen színére.

Luczay Szabolcs