Újdonságok

TAG HEUER FORMULA 1 SENNA MECHANIKUS KRONOGRÁF

A néhány hónappal ezelőtt megjelent quartz változatot egy tradicionális, mechanikus szerkezettel ellátott Senna Special Edition követi most, amelyben a legendás brazil versenyző eredeti órájának vörös színei dominálnak.

Ayrton Senna 1988-ban szerezte meg első világbajnoki címét, és ettől az évtől kezdve már a TAG Heuer nagykövete volt. Órája fémcsatjának S alakú csatszemei saját nevének kezdőbetűjére emlékeztették. Pár évvel később, a híres Senna logó megrajzolásánál is visszatér ez a motívum. Az 1990-ben Renata Curcio tervező által megalkotott dupla S betű egyszerre utal a brazil pilóta családnevére, valamint a São Paulo közelében felépült interlagosi versenypálya ívére.

Ayrton öröksége előtt tisztelegve a TAG Heuer folytatja a tökéletes Forma-1-es óra megalkotását, amelyet a legendás pilóta is szívesen viselt volna a csuklóján. A TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition merész dizájnjával és Ayrton által eredetileg viselt órára való utalásaival tökéletesen illusztrálja a TAG Heuer nem szűnő csodálatát a híres pilóta iránt, és ünnepli a sportra gyakorolt maradandó hatását.

CAZ201D.BA0633

Az új kiadáshoz a TAG Heuer tervezői – a Senna márkával együttműködve – kifejezetten a vörös színnel akartak dolgozni, utalva ezzel Ayrton Senna eredeti órájára. A TAG Heuer Senna Special Edition teljes megjelenése a piros, az antracit és a fekete szín nagyon elegáns keveréke, összhangban a márka SENNA ikonikus S betűjének dizájnkódjaival.

CAZ201D.BA0633

Megjelenik a vörös szín a dupla S logóban a lünettán és a számlapon 6 óránál; a kronográf indítógombjánál 2 óránál; valamint a segédszámlapok díszítéseként és a dátumablak keretezéseként is.

CAZ201D.BA0633

A napsugár csiszolású antracitszürke számlapon a stopper perc- és óragyűjtője, valamint a kismásodperc mutató ún. azurage díszítést kapott, ami csigavonalas vésést jelent és részletgazdag, egyedi megjelenést kölcsönöz az órának.

CAZ201D.BA0633

A ródiummal bevont mutatók és indexek fehér Super- LumiNova® lakkozása segíti a könnyű leolvashatóságot rossz látási viszonyok között is.

CAZ201D.BA0633

A rendkívül ellenálló és gyakorlatilag megkarcolhatatlan kerámiabetét a szokásos tachiméter skálától kissé eltérve maximális sebességként a 400 km/h-t tűnteti fel. Ezt a határt a Formula 1 versenyeken még sohasem lépték át.

CAZ201D.BA0633

Az óra tömör rozsdamentes fém csatszemei S betűt formáznak, a menetes hátlapon a SENNA SPECIAL EDITION és a legendás sisak gravírozva található. A dupla biztonsági áthajlózár mikroállítási lehetőséget is kínál, amennyiben versenyoveráll fölött viseljük óránkat.

CAZ201D.BA0633

A 44 milliméter átmérőjű és 200 méteres víznyomásig ellenálló tokban a Calibre 16 névre hallgató mechanikus kronográf szerkezet működik.