Újdonságok

Debütált a TAG Heuer első fényenergiával működő órája!

A Watches and Wonders nemzetközi órakiállításon debütált a TAG Heuer első fényenergiával működő órája, ami októbertől lesz elérhető, kizárólag a márka monobrand üzleteiben.

Megnevezés: TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph

Modellszám: WBP1112.FT6199

Az úttörő szemléletéről híres TAG Heuer az utóbbi években is bizonyította merészségét az újítások bevezetésében. Elsőként jelent meg Connected néven okosórával a svájci luxusórák gyártói között, pár hónappal ezelőtt pedig plazmaállapotú gázok segítségével előállított szintetikus gyémántokkal díszítette Carrera Plasma modelljét.

A TAG Heuer Aquaracer Solargraph szerkezetében és anyaghasználatában is tud újat mutatni. Korábban egyetlen svájci gyártó modelljébe sem került a La Joux-Perret-féle Eco-Drive szerkezet, a lünetta pedig karbon kompozit és Super-LumiNova® meglepő keveréke.

Az Aquaracer a TAG Heuer kollekcióján belül a legsportosabb, kifejezetten kültéri, főleg vizes sportokra megalkotott széria. Története 1978-ban a 844-es referenciaszámú modellel kezdődött és 2004-ben kapta meg jelenlegi nevét. A modellcsalád azóta is megfelel a 6 tervezési szempontnak: egyirányba forgatható lünetta; menetes koronazár; legalább 200 méteres vízállóság; sötétben világító indexek; zafírkristály óraüveg és dupla biztonsági áthajlózár.

A Solargraph lünettáját karbon kompozit és zölden világító Super-LumiNova® keverékéből alkották meg a TAG Heuer mérnökei. Nem csupán egy látványos vizuális hatást értek el ilyen módon, de kiemelték a fény szerepét is az óra működésében, hiszen a fluoreszkáló festék is természetes vagy mesterséges fény hatására világít.

Az éterien fénylő lünettával éles kontrasztot képez a fekete DLC bevonatot kapott 400 milliméter átmérőjű acél óratok. A diamond-like carbon egy rendkívül kemény, gyémánt szerkezetű bevonat a fémfelületen.

A TAG Heuer Aquaracer Solargraph neve arra utal, hogy a fenntarthatóság környezetvédelmi szempontjait figyelembe véve képes a nap kimeríthetetlen energiáját használni forrásként a beépített napelemes rendszernek köszönhetően. Nincs szükség sem elemek cseréjére, sem akkumulátor hálózati töltésére. Mindössze 2 perc elegendő lehet egy egész napos használathoz, amennyiben választásunk/lehetőségünk függvényében természetes vagy mesterséges fény sugárzásának tesszük ki a Solargraphot. A számlap egyedi megoldásának köszönhetően képes a fény átengedésére, a napelemek pedig közvetlenül alatta kaptak helyet.

Teljesen feltöltött állapotában akár 6 hónapon keresztül is működhet a TAG Heuer Solargraph. Ha ez sem lenne elég, a Power Save üzemmód bekapcsolásával 3 és fél évre növelhetjük az üzemidőt. A Power Save a korona kihúzásával aktiválható.

A TH50-00 referenciaszámú napelemes szerkezetet kizárólag a TAG Heuer részére készítette a La Joux-Perret, amelynek székhelye ugyancsak La Chaux-de-Fonds-ban található. A kaucsuk szíjon érkező órára biztosított kiterjesztett nemzetközi garancia 2 helyett 5 évre szól.

A termék iránt érdeklődjön a Tag Heuer márkaboltban, a budapesti Andrássy úton!