Újdonságok

VIBRÁLÓ SZÍNEKBEN 3 ÚJ TAG HEUER FORMULA 1 KRONOGRÁF

A kvarcválságot követően a Formula 1 széria adott új lendületet a TAG Heuer szekerének, sőt versenyautójának! Máig ezek a modellek nyújtanak megfelelő terepet a svájci gyártónak a legfiatalabb generációkat megcélzó dizájnelemek bevetéséhez. Most szeptemberben versenyszínekben pompázó stopperes változatok kerülnek a butikok és válogatott viszonteladók üvegvitrinjeibe. A csillogó számlap és az élénk színek széles közönség számára csalogatóak, és garantáltan az órák iránt kevésbé érdeklődőket is elvarázsolják.

A rajtvonalhoz felsorakozott vadiúj quartz kronográfok „sunray” csiszolású számlapjai zöld, sárga és vörös színben pompáznak, mindegyikhez hozzá passzoló kaucsuk szíj tartozik. A színvariációkon túlmutató különbségeket is felfedezhet az, aki az órakészítésben eléggé jártas és szeme eléggé éles.

CAZ101AP.FT8056 A számlaphoz illő kaucsuk szíjjal

A TAG Heuer Formula 1 Chronograph első változata zöld színű (CAZ101AP.FT8056), egészen pontosan „British racing green”. A szponzoráció előtti aranykorban az egyes országok indulói egységes festéssel vettek részt a motorversenyeken. Az Egyesült Királyság színe a zöldnek egy inkább sötétebb árnyalata, gyakran csillogó felülettel.

CAZ101AP.FT8056 Az új modellek a legfiatalabb generációt is megszólítják

A számlap tökéletesen hozza ezt a hatást, amelyet a segédszámlapok fekete körei törnek meg. Ezekben „azurage” csigavonalak hoznak mélységet, jelenlétüket a külső peremükön felfestett piros körök hangsúlyozzák. A számlap szélére a percskála fehér beosztásai mellé 5 percenként ugyancsak piros arab számok kerültek.

CAZ101AP.FT8056 A számlap színösszeállítása a TAG Heuer logóval is szinkronban van

A vidám és energikus sárga kiadás (CAZ101AM.FT8054) nélkülözi a segédszámlapok piros köreit, helyette viszont a stopperhez tartozó központi másodpermutató kapta meg ezt az erőteljes színt, és igen jól áll neki.

CAZ101AP.FT8054 A stopper működtetéséhez szükséges nyomógombok a tok jobb oldalán

A percskála beosztásai a számlap színével megegyeznek, miközben a tizedmásodperceket mérő segédszámlap alatt 6 óránál a „FORMULA 1” felirat szintén piros.

Svájci gyártású Super-LumiNova® bevonatot kapott minden index, valamint az óra- és percmutató, amelyek ezáltal sötétben erőteljesen foszforeszkálnak.

CAZ101AM.FT8054 A tachymeter skálán átlagsebességet mérhetünk

A sárga számlaphoz sárga kaucsuk szíj készült, szálhúzott rozsdamentes acél tüskezárral, gravírozott TAG Heuer logóval.

CAZ101AM.FT8054 sárga gumiszíjjal és logózott tüskezárral

Az élénk piros napsugár csiszolású számlap mellé egyező színű gumiszíjat terveztek (CAZ101AN.FT8055). A segédszámlapok karikái fehér színűek, a rakott indexek ródium bevonatot kaptak.

CAZ101AN.FT8055 Pontosan illeszkedik a gumiszíj a tok formájához

Ez a modell is 43 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tokba került. A PVD eljárással készített fekete bevonatos lünettából kiemelkedő tchymeter skála acél számai rendkívül erőteljessé teszik a sportos megjelenést.

CAZ101AN.FT8055 Azurage díszítés a kismásodperc segédszámlapján

Mindegyik modell meggyőző 200 méteres vízállósági határértékkel és koronazárral rendelkezik. Hátoldalon a Formula 1 szériában megszokott kockás zászlót találjuk. Az eladási árak várhatóan 650.000 forint környékén lesznek.

CAZ101AN.FT8055 Kockás zászló a hátlapon

A legújabb TAG Heuer Formula 1 Chronograph mindhárom most bemutatott színben igazi „eye candy”, amely vonzza a tekintetet, és minden bizonnyal a laikusoknak is feltűnik majd a csuklónkon.

Luczay Szabolcs