Újdonságok

LONGINES 190: ÜNNEPI KIADÁS

Az idén 190. éves svájci márka a zsebórák megjelenését idéző egyedi modellekkel ünnepli születésnapját és villantja fel szakmai hozzáértését. A Breguet stílusú vésett számok és az exkluzív automata szerkezet mellett a Barolo kikészítésű aligátorbőr szíj és a limitált kiadás is fokozza a luxus és magas fokú kézművesség érzését.

Az órásmesterség legjavát mutatja meg a Longines a Master kollekcióban, amelynek része mindhárom most megjelenő The Longines Master Collection 190th Anniversary kiadás. Ráadásul a két arany tokos változat egészen alacsony, mindössze 190 darabos mennyiségi korlátozással jelenik meg, ami előre vetíti, hogy hamarosan keresett ritkaságnak fognak számítani.

L2.793.4.73.2

Az új megjelenések mindegyike könnyen viselhető, mindössze 40 milliméteres átmérővel rendelkezik, ami jól illeszkedik az utóbbi évek óraiparban megfigyelhető méretcsökkenéséhez. Továbbá megfelel a márka nagy múltjára történő visszautalás szempontjának is, hiszen a férfi karórák, XX. század eleji feltalálásuk óta jellemzően nem voltak 40 mm feletti méretűek.

L2.793.6.73.2

A tok magassága is az elegáns öltönyóra vonalra erősít, a 9,35 milliméter majdnem a legvékonyabbak közé számít. Általános szabály ezekben az esetekben, hogy az elegáns öltözet megjelenését ne törje meg a nagy méretű óra, praktikusan a mandzsetta/ingujj alá férjen be.

L2.793.4.73.2

A rozsdamentes acél tokos (L2.793.4.73.2) The Longines Master Collection 190th Anniversary változat homokfúvott ezüst számlapján vésett arab számokat találhatunk. Igazán üdítő változatosság ez a megszokott festett vagy rakott indexekhez képest, és fokozza a megjelenés egyediségét. Ugyanakkor kiemeli a zsebóra hatást, ami tervezéskor a Longines műhelyében az ihletet adta.

L2.793.4.73.2

A rendkívül egyszerű, sallangmentes számlapon csupán egy archív Longines logót és az Automatic feliratot találjuk. Még dátumablak sem töri meg a felszín egységességét. Erről a háttérről szinte kiugrik a hevítéssel kékített óra- perc- és másodpercmutató, amelyek mindegyikét egy központi tengelyre szerelték Saint-Imier-ben.

L2.793.6.73

A 18 karátos sárgaarany tokos modell (L2.793.6.73.2) szürke számlapját függőleges szálhúzott csiszolást díszíti. Az aranyozott mutatók itt is levél formájúak. A vésett arab számok a megjelenéssel összhangban lévő arany kitöltés kaptak.

L2.793.6.73.2

A számlap kellemetlen csillogását elkerülendő a zafírkristály óraüveget több rétegű tükröződésmentes bevonattal látták el.

A rendkívül puha és a test hőmérsékletét hamar felvevő Barolo kikészítésű szürke aligátorbőr szíj a két arany modell esetében szintén arany tüskezárral rendelkezik.

L2.793.8.73.2

A harmadik változat tokja 18 karátos rózsaaranyból készült (L2.793.8.73.2). Az antracitszürke számlap ezúttal szemcsés felszínt kapott. Ennek széle és a tok közötti perem részen a percskála pontozott jelölésű.

L2.793.8.73.2

Mindhárom most bemutatott The Longines Master Collection 190th Anniversary kiadás vízállósági határértéke az öltönyóra funkcióhoz szabottan 30 méter.

Az egyedi, kizárólag a Longines számára átalakított L888.5 mechanikus szerkezet került a 190. születésnapra kiadott valamennyi modellbe. A 21 köves, 21.200 féllengésszámmal működő automata felhúzású óraszerkezet elérhető legnagyobb járástartaléka 72 óra, ami a svájci óragyártásban megszokott 38-42 óra érték közel duplája.

L2.793.8.73.2

A szerkezet billegője szilícium hajszálrugóval rendelkezik, és ez önmagában garanciája a magas minőségnek. A nagy mennyiségben történő sorozatgyártásra nem alkalmas szilícium alkatrészek csak a felső/luxus kategória megbízható modelljeibe kerülnek.

Megfordítva a The Longines Master Collection 190th Anniversary kiadást, a szintén zafírkristály hátlapon keresztül az ünnepi kiadás díszítését csodálhatjuk meg. A lengősúlyon Côtes de Genève megmunkálást, a fém csapágylemezen pedig gyöngykarikás díszítést találunk.

Luczay Szabolcs