Hírek

BŐRSZÍJAS ÓRÁK A TÉLI IDŐSZAKRA – FÉRFIAKNAK

Fémcsatos, NATO, kaucsuk vagy éppen a mostani válogatásban szereplő bőrszíjas órák. Mindezeket kínálják a nagyobb óragyártók, igazodva a vásárlói igényekhez és az eltérő viselési szokásokhoz. Egy jó minőségű fémcsat akár évtizedekig is kiszolgálhatja viselőjét, azonban nem mindenki szereti a hideg fém érintését a téli hónapokban. A NATO szíj rendkívül kényelmes, de vajon eléggé elegáns-e az ünnepi időszakra? A kaucsuk/gumi vízálló, sőt vízlepergető hatású is lehet, és valóban remek választás: kánikula idején. A bőrszíjas órák természetes melegsége, eleganciája a hideg időszak ünnepei alatt is gondoskodik komfortérzetünkről és megjelenésünk ünnepélyességéről. Az alábbi válogatásban 5 bőrszíjas modellt mutatunk be a Mido, Longines, TAG Heuer, Montblanc és Rado uraknak készített kollekciójából.

Mido Baroncelli Big Date

Modellszám: M027.426.16.018.00

A Baroncelli Big Date nevét a 6 óránál elhelyezett nagy méretű, dupla kijelző tárcsával működő dátumablakról kapta. A klasszikus Baroncelli kollekció többi részével összhangban ez az időmérő azonnal megragadja a tekintetet kivételesen részletgazdag dizájnjával, ami olyan finom részletekben mutatkozik meg, mint a hőhatással kékített másodpercmutató és a dupla gadroon kiképzésű lünetta. Ez az időtlen és exkluzív darab a Caliber 80 automata óraművel van felszerelve.

40 milliméteres rozsdamentes acél tok, 30 méteres vízállóság, 80 óra maximálisan elérhető járástartalék. Fekete alligátor mintázatú marhabőrből készült szíj.

Longines Spirit 40mm

Modellszám: L3.810.4.03.2

Történelmileg a Longines órái legendás úttörőket kísértek el a levegő, a szárazföld és a tenger meghódításában. Ma a szárnyas homokóra emblémáról ismert márka ebből az örökségből merített ihletet a Longines Spirit, egy önazonos megjelenéssel rendelkező kollekció megalkotásához. Ez a modellcsalád összeköti a történelmet az innovációval, a repülés dicsőséges napjaira való utalások és a mai esztétikai és technikai követelmények ötvözésével. Ezek a letagadhatatlanul kortárs időmérők a márkát a kezdetek óta inspiráló úttörő szellemről tanúskodnak. Egy ragyogó tisztelgés e kivételes férfiak és nők előtt, akik egy rekorddal, egy hőstettel vagy egy bátor cselekedettel nyomot hagytak a történelemben – és arra ösztönzik az új generációkat, hogy felülmúlják önmagukat.

40 milliméteres rozsdamentes acél tok, 100 méteres vízállóság, 72 óra maximálisan elérhető járástartalék. Minden egyes legyártott szerkezet kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet a svájci COSC állít ki, és vásárláskor az órához mellékelik, akár az 5 éves nemzetközi garanciát. Matt zöld számlap, világosbarna borjúbőr szíj tüskecsattal.

TAG Heuer Carrera Day-Date

Modellszám: WBN2013.FC6503

A TAG Heuer Carrera egy büszkén elegáns, hárommutatós automata karóra, amelyet a Calibre 5 óramű hajt. A fekete „azurage” díszítés – vagyis vésett, koncentrikus csigavonalak – a számlapon a hozzá illő 18 karátos rózsaarany bevonatú mutatókkal és indexekkel markánsan kiemelkednek esztétikai szempontból. Az alkalmazott fehér Super-Luminova® bevonat a mutatókon és indexeken, valamint a dupla tükröződésgátlóval ellátott, domború zafírüveg maximális leolvashatóságot biztosít.

41 milliméteres rozsdamentes acél tok, 100 méteres vízállósági határérték, 38 óra maximálisan elérhető járástartalék. Acél áthajlózáras valódi alligátorbőr szíj.

Montblanc Star Legacy Orbis Terrarum

Modellszám: MB126108

A Montblanc Star Legacy termékcsalád a Minerva örökségéből és a vállalat 19. század végén és a 20. század elején készült zsebóráiból merít ihletet. Az Orbis Terrarum elnevezés a latin nyelvből származik, jelentése “földgömb”, “világ”. Az órát egy manufaktúra komplikációval ellátott automata szerkezet hajtja.

Az ötlet az, hogy az óra világidő funkciót kínáljon, amely egyszerűen beállítható, leolvasható és könnyen használható, elegáns esztétikával kombinálva. A beállítás után egy pillantással jelzi mind a 24 időzónát, és megmutatja, hogy a városokban nappal vagy éjszaka van. Utazás közben az időmérő egyetlen nyomógombnak köszönhetően könnyen beállítható. A számlapot felül zafírkristály forgótárcsa alkotja, amelyre az északi félteke 3 dimenziós, ródiummal bevont térképét és meridiánokat applikáltak, amelyeket a 24 időzóna 24 városát ábrázoló gyűrű vesz körül. E zafírtárcsa alatt jelenik meg a 24 órás nappal/éjjel forgó tárcsa, amely a nappali világoskéktől az éjszakai sötétkékig változik. A 12 óránál egy piros nyíl található, amely a város és a tulajdonos helyi időzónája felé mutat.

43 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tok, 50 méteres vízállóság, 42 óra maximálisan elérhető járástartalék. Kék alligátorbőr szíj.

Rado Coupole Classic Automatic Power Reserve

Modellszám: R22878045

Az elsősorban high-tech kerámia óráiról széles körben ismert svájci Rado ezúttal egy klasszikus megjelenésű, rozsdamentes acél tokba szerelt automata szerkezetes órával jelentkezik. A számlap felőli oldalt kupolaként kiemelkedő zafírkristály óraüveg zárja le, a hátoldal felé elkeskenyedő tok másik oldalába illesztett átlátszó zafíron keresztül a mechanikus szerkezet működését is megcsodálhatjuk. Külön érdekesség és óragyártási komplikáció a számlapon 9 óránál megjelenő járástartalékot kijelző mutató.

41 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tok, 50 méter vízállóság, 80 óra maximálisan elérhető járástartalék. Krokodil mintázatú fekete borjúbőr szíj.