Újdonságok

A TAG HEUER AUTÓVERSENYZÉSNEK SZENTELT SZÉRIÁJA MOST ELEGÁNSABB KIADÁSBAN, MINT VALAHA

A Carrera modellcsalád 1963-ban született a versenypályákon. A pilóták és csapattagjaik csuklóján egyet jelentett a kitartás és kimagasló teljesítmény alapját adó bátor, újító szellemiséggel. Lenyűgöző fekete és sárgaarany kivitelben a legújabb TAG Heuer Carrera Chronograph a versenyek egyik emlékezetes fényezéséből merít ihletet, hogy megerősítse a kollekció motorsporttal való kapcsolatát.

CBN2044.FC8313

A TAG Heuer Carrera Chronograph örökre a Forma 1 legnagyobb csapatai és versenyzői által választott kronográfként marad ismeretes. Az 1963-ban született időtlen dizájn számos igen jól sikerült díszítést és színösszeállítást öltött már magára az elmúlt évtizedekben, a kollekció sárgaarany darabjai azonban mindig kiemelkednek a többi közül. A 2022-es arany kiadás kidolgozott, mélyfekete számlapjával tovább gazdagítja a legendás versenykronográfok termékvonalát.

CBN2044.FC8313_Háttérben a legendás 1158 CHN arany kiadás

A 60-as és 70-es években a Forma 1 pályákon mindenütt, a boxutcában, pilótafülkékben, szerelőműhelyekben és időmérő standoknál a Heuer órái jöttek szembe. Az egyik legendás Carrera kiadás ebből az időből a 1158 CHN. A „Ferrari” kronográf, hiszen a színarany változatot egyedi gravírozással a hátoldalon minden Ferrari pilóta megkapta Jack Heuertől 1971-től. A 2022-es kiadás ennek egyfajta inverzeként is értelmezhető, hiszen a színek fel lettek cserélve.

A stopperhez kapcsolódó arany nyomógombok jobb oldalon

A műértők talán felismerik a legendás John Player Special festés kéttónusú színpalettáját is, amely az 1970-es és 80-as években a Forma 1-ben igencsak feltűnő volt. A TAG Heuer nagykövete, a világbajnok Ayrton Senna 98T Lotusán is ez az emlékezetes festés volt látható a ragyogó karrierje kezdetén.

CBN2044.FC8313_A tok 100 méteres vízállóságú

A mostani különleges kiadás a TAG Heuer motorsport iránti kitartó támogatását és szeretetét a márka egyik legfontosabb nagykövetének korai eredményeivel kapcsolja össze, hogy egy időtlen kronográf lenyűgöző változatát hozza létre. A klasszikus 42 mm-es tok tömör 18K 3N sárgaaranyból készült, arany nyomógombokkal és koronával. A bársonyos fekete, napfény csiszolású számlap részletgazdagságot, mélységet és finom fényjátékot kölcsönöz a csuklónak.

CBN2044.FC8313_Számlap a behelyezés előtt

A mélyfekete számlappal elbűvölő kontrasztot alkot a két csigavonalas díszítésű aranyozott segédszámlap 3 illetve 9 óránál. Lejjebb, 6 óránál egy visszafogott megjelenésű kismásodperc mutató és a dátumablak teszi teljessé a harmonikus tricompax elrendezést. Az indexek és a mutatók 18K 3N sárgaarany bevonatúak és polírozottak, ami fokozza a számlap leolvashatóságát és eleganciáját.

CBN2044.FC8313_Zafírüveg hátlap

A tok hátlapján zafírüveg betekintő ablak található, amelyen keresztül jól megfigyelhető az in house szerkezet és az egyedi fekete lengősúly. A TAG Heuer Carrera Chronographot a Calibre Heuer 02, a márka házon belül készült kronográf óraműve hajtja. Függőleges tengelykapcsolójával és oszlopkerekével kiemelkedő időmérési pontosságot és teljesítményt, valamint 80 órás járástartalékot biztosít. Ez az egyedi időmérő darab arany tüskecsattal ellátott nagyszerű fekete aligátorbőr szíjon kerül bemutatásra.

CBN2044.FC8313_Tüskecsat

A fekete-arany dizájn ma is ugyanolyan vonzó kombinációnak bizonyul, mint az 1970-es években. Kifejezi az elmúlt évtizedek versenyzésének minden izgalmát, csillogását és felvillanyozó borzongását, miközben hűen viszi tovább Jack Heuer vízióját egy határozottan modern darabba, amely magabiztosságot, eleganciát és hozzáértést sugároz.

Luczay Szabolcs