Újdonságok

LÁNGOLÓ VÖRÖS ÉS NEMES ARANY. LONGINES VALENTIN NAPI VÁLOGATÁS

Bálint-nap hivatalosan hazánkban de Valentin-nap a legtöbbeknek. Február 14. elnevezéstől függetlenül ma már a szerelmeseknek szentelt dátum, amikor kifejezhetjük romantikus érzelmeinket kiválasztottunk felé és megerősíthetjük az összetartozás élményét. Ennek megkönnyítése érdekében a szerelem és az örökkévalóság színeit viselő órákból készítettünk válogatást.

A szerelem színe hölgyeknek

  1. LA GRANDE CLASSIQUE DE LONGINES

L4.523.0.91.2

A svájci órakészítő kollekciójában 1992-ben jelent meg a La Grande Classique de Longines és igen jelentős szerepet játszott a márka hírnevének gyarapításában. Az elegancia és az igényesség időtlen szinonimája.

Ennek a modellnek a 29 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tokjában mély vörösre lakkozott számlapon polírozott ezüstszínű mutatókat láthatunk. A lünettát körben 44 darab valódi Top Wesselton IF-VVS tisztaságú gyémánt díszíti.

2. LONGINES EVIDENZA

L2.142.4.09.2

Gyors változások zajlottak a világban 100 évvel ezelőtt, az 1920-as években. A divat és a művészetek elvetették a korábbi merev szabályokat és új nézőpontok, stílusjegyek jelentek meg. Az Evidenza modelleket ez a korszak ihlette, a tok jellegzetes hordó formája pedig egy 1911-es Longines kiadásig vezethető vissza.

A messziről is felismerhető tok számlap felőli oldalát több rétegű tükröződésmentes bevonattal ellátott zafírkristály óraüveg védi. A vörös számlapon nyomtatott római számok segítségével mutatják a pontos időt a pink színezésű mutatók. A számlap színével egyező alligátorbőr szíjon viselhetjük.

3. LONGINES PRIMALUNA

L8.115.4.92.6

Ezüstösen fénylő hold egy tavaszi éjszakán; egy csillag fényesen felragyog majd aláhull. Mindkettő megjelenik a PrimaLuna számlapján, és az egész látványt finom vonalaival öleli körbe lágyan a polírozott felületű óratok, amelynek alakját a telihold ihlette.

A bordó számlapon római számokat találunk, de leolvashatjuk az aznapi dátumot és a holdfázist is.

Örökkévalóság férfiaknak

  1. THE LONGINES ELEGANT COLLECTION

L4.787.8.12.4

A Longines a kezdetektől az eleganciára összpontosít. Ez a vállalás nem csak a termékeiben, hanem híres szlogenjében is megjelenik: “Az elegancia egy életérzés”. Így nem meglepő, hogy a nemrégiben elindított Longines Elegant Collection széria kizárólag olyan modelleket tartalmaz, amelyek tökéletesen megjelenítik a Longines időmérőkre jellemző klasszikus designt és letisztult vonalakat.

A 37 milliméter átmérőjű tok 18 karátos rózsaszín aranyból készült, amely arany, ezüst és réz ötvözete. A matt fehér számlap alatt L888 automata szerkezet működik 72 óra járástartalékkal. A hátoldali zafírkristály berakásnak hála a genfi csíkozással és gyöngykarikás csiszolással díszített óraszerkezetet meg is csodálhatjuk.

2. RECORD

L2.820.8.92.2

A Longines legtisztább órakészítési hagyományai jelennek meg a Record széria mechanikus szerkezettel ellátott modelljeiben. Valamennyi modell hosszútávon is megbízhatóan működő szilícium hajszálrugóval rendelkezik, és egy márkafüggetlen svájci intézet által bevizsgált COSC tanúsítvány jár hozzá.

A 18 karátos arany tok színével látványos kontrasztot alkot a napsugár csiszolású kék számlap. A rakott indexek és a mutatók színe az óratokéval megegyezik. A hátlap zafírkristály berakásán keresztül a szerkezetet ennél a modellnél is megtekinthetjük működés közben.

3. THE LONGINES MASTER COLLECTION 190TH ANNIVERSARY

L2.793.8.73.2

Alapításának 190. évfordulója alkalmából mutatta be a nagy múltú svájci márka a Longines Master Collection exkluzív időmérőinek sorozatát, amelyek aprólékos kidolgozásukkal és a minden részletre kiterjedő különleges gondossággal tűnnek ki. Exkluzivitásuk kiemelése érdekében az arany változatok 190 darabos, limitált és számozott példányszámú kiadásban készülnek.

A szemcsés kialakítású antracitszürke számlapon látványos, és az órásmesterség régmúltját megidéző vésett arab számokat figyelhetünk meg. A 40 milliméteres arany tok 3 bar nyomásig vízálló, belsejében kizárólag a Longines számára készített L888 automata felhúzású óraszerkezet ketyeg.