Hírek

NAGYOBB MÉRETBEN ÉRHETŐ EL A LONGINES HYDROCONQUEST GMT

Mottójában is az elegancia szerepel, és nemzetközileg is a Longines klasszikus modelljei a legkeresettebbek, idehaza mégis az egyértelműen sportos szegmensbe tartozó Conquest család a legsikeresebb. A vízi világ meghódításáról elnevezett HydroConquest pedig a búvárórák attribútumait is magán viseli, és idén tavasszal nagyobb, 43 milliméteres tokátmérővel jelenik meg.

L37904066 zöld napsugár csiszolású számlappal

A 2007-ben elstartolt HydroConquest széria tavaly kapott először GMT funkciót. A márka történetében a második időzóna kijelzésére alkalmas modell első ízben 1911-ben jelent meg, akkor még zsebóra formátumban. 1925-ben pedig már GMT funkcióval ellátott típusok is megjelentek az akkoriban elterjedt karórák között a Longines katalógusában.

L37904566 Fekete számlappal és markáns narancs színekkel

A most megjelenő Longines HydroConquest GMT 43mm rozsdamentes acél tokján polírozott és szálcsiszolt felületek váltakoznak. A menetes hátlap alatt a kizárólag Longines által használt L844.5 automata szerkezet található. Ennek legfőbb különlegessége a nem mágnesezhető alkatrészekben – köztük a szilícium hajszálrugóban – keresendő. Segítségével a vonatkozó ISO 764 szabványnál tízszer erősebb mágneses mezőnek is ellenáll a szerkezet és nem mágneseződik fel.

L38904569_back

Az új HydroConquest GMT háromféle számlappal lát napvilágot. A fekete, kék vagy zöld változatok mindegyikét szintetikus zafírkristályból csiszolt óraüveg védi, amely extrém keménysége miatt szinte megkarcolhatatlan.

L37904966 Kék számlappal, lünettával és GMT jelölésekkel

A 6 és 9 órát jelző indexek kör, míg 12 óránál háromszög alakúak. Felületükön a svájci Super-LumiNova® bevonat lehetővé teszi a sötétben történő leolvashatóságot is. 3 óránál a dátumablakot találjuk.

A második időzónát kijelző központi mutató nyílban végződik, amelynek színe megegyezik a 24 órás skála színével körben a számlapon. Mindhárom változat vízállósági határértéke 30 bar, vagyis 300 méter. A palackos merüléshez nélkülözhetetlen időintervallum mérést az egyirányban elforgatható kerámiabetétes lünetta segítségével oldották meg a Longines-nál.

L38904066
L38904566

A modellekhez választható H alakú szemekből álló fémcsat, illetve kék vagy fekete gumiszíj. Mindhárom esteben mikroállítási lehetőséget is kapunk, amelyet az áthajlózáron helyeztek el. Az órák teljesen felhúzott állapotban 72 órára elegendő energiát képesek tárolni a rugóházban.

L38904569 Fekete gumiszíjon fekete számlappal
L38904969 A kék számlaphoz illő kék szíjjal