Újdonságok

KATE WINSLET PARTOT ÉRT ÉS AZ ÚJ LONGINES MINI DOLCEVITA VAN A KEZÉN

1912-ben süllyedt el a Titanic, és nagyjából azóta – bár ettől függetlenül – készít a Longines szögletes női karórákat. Kate Winslet egy kietlen partszakaszon jelenik meg a svájci márka új kampányfilmjében, s miközben saját költeményét szavalja az időről, a Mini DolceVita 2024-es kiadását viseli.

„Elegance is an attitude” – Az elegancia a bensőnkből fakad – hangzik a Longines szlogenje, és ez éppen annyira igaz az Oscar-díjas színésznőre, mint az apró részletekig kidolgozott DolceVita szériára.

Az 1997-ben indított DolceVita modellcsalád tavaly egy hatalmas buli keretében egészült ki egy méretében szolidabb ékszeróra változattal, amelynek 198 csatszemből álló fémszíja finoman követi le a női csukló formáját. Az óra megjelenése jó példája a visszafogott luxus – quiet luxury – irányzatának, amelyet jónéhány svájci óragyártó, így a Longines is évtizedek óta képvisel.

6 féle nappabőr szíj

Az idei év újítása a Longines által tervezett és levédetett egyedi megjelenésű, sehol máshol meg nem található dupla bőrszíj. A puha tapintású nappabőr szíjak perforációja a lovassport világát idézi. A tüskezár használata érdekében perforált bőrön számozást találunk 1-től 6-ig, pont, mint a kengyeltartó szíjakon.

Lovassportot idéző bőrszíj számozással

A megjelenő hat változat mindegyike négyszögletes rozsdamentes acél tokkal rendelkezik, amelyeknek szélessége 21,5 milliméter, hossza pedig 29. A tokban megbízható L178 kvarc szerkezet méri a pontos időt, és 30 méteres vízállósági határértékkel rendelkezik.

L5.200.4.71.0

Három modell esetében flinqué díszítést csodálhatunk meg a szögletes megjelenésű, ezüstözött számlapon. A geometrikus formák guilloche megmunkálással emelkednek ki a számlap síkjából. A mutatókat hőhatással kékítették, a festett római számok árnyékolást is kaptak.

L5.200.0.71.0

Fekete, csontfehér díszítővarrással ellátott bézs vagy pink nappabőr szíjakat választhatunk ehhez a három változathoz. Utóbbi kettő esetében 38 darab Top Wesselton gyémánt is díszíti az óratokot.

L5.200.0.71.2

További három változat homokfúvott ezüstözött Cosmo számlapján 6 óránál a másodperceket olvashatjuk le. A központi óra- és percmutatók körkörös kialakítású percskálán és római számokkal jelzett beosztásokon mutatják az időt.

Vörös, narancs és kékeszöld nappabőr szíjak közül választhatunk.

L5.200.4.75.0
L5.200.4.75.9
L5.200.4.75.8

Kate Winsletről Greg Williams készített remek képeket, aki a Casino Royale és a The Bourne Ultimatum posztereit is fényképezte.

Kate Winslet

Luczay Szabolcs