Hírek

Kiválóan teljesített a TAG Heuer Porsche Formula E csapat

TAG Heuer Porsche Formula E csapat

Kiválóan teljesített a TAG Heuer Porsche Formula E csapat

TAG Heuer Porsche Formula E csapat

A TAG Heuer Porsche Formula E csapat kiváló indulást mutatott a 2019/220 ABB FIA Formula E bajnokságon. Szaud-Arábiában rendezett Diriyah E-Prix versenyen, Rijában André Lotterer második lett a szezon első versenyében.

André Lotterer 1981-ben született német autóversenyző. Nyolc éves korától kezdve vesz részt gokartversenyeken. Kétszeres SUPER GT és egyszeres SUPER FORMULA bajnok, háromszoros Le Mans győztes és egyszeres WEC bajnok. Jelenleg a Formula-E pilótája. A mostani sikernek köszönhetően 18 pontja van a versenyzői ranglistán az első versenyt követően és második helyen szerepel a győztes Sam Bird mögött, aki 26 pontot szerzett. Csapattársa Neel Jani a tizenhetedik helyen szerepelt.

TAG Heuer Porsche Formula E csapat

A Formule-E a FIA Nemzetközi Automobil Szövetség által meghatározott autóverseny kategória, amelyben elektromos autók versenyeznek. A cél, hogy az együléses elektromos autók is versenyezhessenek a legmagasabb szinten. 2017-ben jelentették be, hogy a Porsche csapatot fog alapítani Formula-E bajnokságra. A TAG Heuer névadó és időmérő partnerként csatlakozott a csapathoz.

A Porsche Motorsport és a Group Motorsport Volswagen AG elnöke, Fritz Enzinger azt nyilatkozta, hogy Rijádban megtanultuk, hogy a Porsce képes arra, hogy elektronikusan működjön. Nagyszerű teljesítménynek tartja, hogy az első versenyen egyből feljutottak a dobogóra, amely teljesítmény a kemény, másfél évig tartó felkészülés során megtett erőfeszítéseknek köszönhető. Hatalmas köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában és a Porsche minden munkatársának. Teljes erőbedobással készülnek a következő versenyre.