Újdonságok

Tag Heuer karóra

A 10 legjobb karóra amit egy férfi választhat – 2021

Az olajfoltos boxutcán vagy süppedős vörös szőnyegen kell végigsétálnunk? Az autósportok első számú időmérője olyan órákat készít, melyek mindkét helyen kiválóan megállják a helyüket.


Jo Siffert és Steve McQueen a TAG Heuer múzeum képein

Az elsősorban stopper funkciós kronográfjairól híressé vált TAG Heuer a 60-as évek óta hozzánőtt az autók világához. A versenypályákon a pilóták csuklóján vagy a pálya mentén a rajongók és technikusok kezén minduntalan szembe jött.


Edouard Heuer cégalapító

A cég alapítója Edouard Heuer egy jövőbelátó feltaláló és innovátor volt, aki a XIX. század második felében meglátta a lehetőséget a kialakulóban lévő óraiparban, és megalapította kis műhelyét a svájci St-Imier városában.


Oscillating pinion szabadalom 1887

Az első kronográf szabadalmát 1882-ben adta be, melyet néhány évvel később a mai napig használt forgó fogastengely (oscillating pinion) követett, mely a stopperrel egybeépített órákban teszi lehetővé az időmérés elindítását és megállítását.

Niki Lauda, Jack Heuer és Clay Regazzoni

Az autósportokkal való kapcsolatokat már az alapító dédunokája, Jack Heuer fűzte szorosabbra az 1960-as évektől kezdve, gyakran személyes, baráti kapcsolatokat bevonva az együttműködésbe legendás pilótákkal és versenycsapatokkal.

A nyolcvanas évekre a családi vállalkozást a TAG csoport (Techniques d’Avant-Garde) vásárolta meg, 1999-ben pedig az LVMH nevű luxus vállalatcsoport.

1. Monaco Chronograph Gulf Edition

Modellszám: CAW211R.FC6401



Monaco Chronograph Gulf Edition

A négyszögletes tokba rejtett automata kronográf szerkezetes Monaco ismertségét és jelenlegi hírnevét nem kis részben Steve McQueennek köszönheti, aki a Le Mans című filmben a csuklóján viselte. Ez a speciális kiadás a Gulf Oil olajipari vállalat logója mellett a narancs-világoskék csíkozást jeleníti meg a számlapon. Pont úgy, miként kiadása előtt pontosan 50 évvel a Le Mans-i futamgyőztes Ford GT40 festésén volt látható.

https://www.watchdeluxe.hu/tag-heuer/

2. Connected Wellness

Modellszám: SBG8A80.BT6231



Connected Wellness

A TAG Heuer 2015-ben a svájci luxus óragyártók közül elsőként jelent meg okosórával, felismerve a vásárlói igényeket és a brand hagyományosan sport-központú szemléletével való párhuzamot. Jelenleg a harmadik generációs connected órák vannak a piacon, és csupán néhány napja jelent meg a cég saját aktivitáskövető applikációjában a Wellness lehetőség, folyamatos szívritmus monitoringgal és edzést követő okostelefonos elemzéssel.

3. TAG Heuer Formula 1 Quartz Chronograph

Modellszám: CAZ101AC.BA0842



TAG Heuer Formula 1 Quartz Chronograph

Jónéhány jelenlegi és korábbi modellcsalád elnevezése kapcsolódik az autóversenyekhez a TAG Heuer kollekcióján belül. Silverstone, Monza lehet példa utóbbiakra, Monaco és persze a Formula 1 az előbbire. Ez a széria designjában a versenyeket idézi, műszaki paramétereiben pedig ellenállóságra törekszik, miközben árazása a teljes kínálatot tekintve a legkedvezőbb.

4. Carrera Porsche Chronograph Special Edition

Modellszám: CBN2A1F.FC6492



Carrera Porsche Chronograph Special Edition

A formatervezés, minőség és innováció két világhíres ikonja kötött szövetséget ebben a TAG Heuer Porsche különleges kiadásban, és a valóságban is. Hiszen az idei év nagy bejelentései közé tartozott a hosszú távú stratégiai együttműködés hivatalos formába öntése a két közkedvelt és dinamikus márka között.

5. Carrera 160 Years Anniversary

Modellszám: CBN2A1E.BA0643


Az alapítás 160 évfordulójára kiadott Carrera

A 12 óránál elhelyezett dátumablak adja az egyediségét ennek a sport kronográfnak, mely 44 milliméteres tokjában egy Heuer 02 manufaktúra szerkezetet őriz.

A vibrálóan kék számlap felszínére azonos középpontból induló, de különböző sugarú köröket csiszoltak. Az órát megfordítva a zafírüveg hátlapon keresztül nem csak az automata szerkezetet, de a féllengősúly alkalmi, „160 YEARS OF AVANT-GARDE” gravírozását is tanulmányozhatjuk.

6. Aquaracer Tortoiseshell Edition

Modellszám: WAY201P.FT6178


Egyedi teknőspáncél mintázatú Aquaracer

Az óceán hullámain tükröződő napsugarak által inspirálva a luxus órakészítő cég csodaszép teknőspáncél mintázatot álmodott meg az Aquaracer lünettájára, innovatív gyanta technológia alkalmazásával. A sötét- és világoskék árnyalatok egy jacht fedélzetéről látható óceán felszínére emlékeztetnek. A megjelenést a sunray hatásúra csiszolt, vízszintes vonalakkal díszített kék számlap egészíti ki.

7. Connected Watch Golf Edition

Modellszám: SBG8A82.EB0206


A különleges kiadás mellé golf kiegészítőket is kapunk

A 9-es vassal elütöttük golflabdánkat a tee boxból, mely szerencsésen átszállt a fairway-en és a green-en landolt. A hole-in-hole ugyan nem jött össze, de a putt igen, így a par 3-as szakaszt birdie-ként teljesítettük. A TAG Heuer okosórára és mobiltelefonra fejlesztett alkalmazásain keresztül mindezt nyomon is követhetik mindazok, akik a fentieket értik, vagy szeretnék megérteni.

8. Autavia Bronze

Modellszám: WBE5190.FC8268


Bronz tokos Autavia zöld számlappal és barna bőrszíjjal

A távoli vidékek kutatóinak, felfedezőinek órája inspirálta az Autaviákat. Ugyanakkor a műszaki háttér, az anyagválasztás XXI. századi. A zafírkristály óraüveg a TAG Heuer kínálatában alapnak számít, a kerámiabetétes forgatható lünetta pedig csak a felső szegmensben jelenik meg.

Mindez kiegészül bronz tokkal, melynek felszínén a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonlóan patina képződik. A menetes hátlap anyaga Grade 2 titán, a számlap arab számai, valamint a mutatók felszíne Super-LumiNova bevonatot kaptak. A tokban ketyegő automata szerkezet COSC minősítésű.

9. Link Automatic

Modellszám: WBC2111.BA0603



Elegáns Link kultikus fémcsattal

A Link széria tervezését egészen rendhagyó módon a fémcsattal kezdték a TAG Heuer svájci óralaborjában. Kitűzött célként egy könnyen viselhető fémcsat megalkotása szerepelt.

Az eredetileg S/El – vagyis Sporty / Elegant – névre keresztelt modellcsalád Ayrton Senna kedvence volt, az S betűbe saját családneve kezdőbetűjét látta bele. A jelenlegi Link kollekció képen látható darabja fehér számlapos, mechanikus szerkezettel. A rozsdamentes acél tok enyhén összenyomott párna formájával, kúpszerűen rézsútos koronával és a finoman egymáshoz kapcsolódó csatszemekkel a kollekció talán legelegánsabb modellje.

10. Formula 1 Quartz

Modellszám: WAZ101A.FC8305


A 4.000 darabban limitált kiadás egyike

A bahreini nagydíj indulásának napjára időzítette a TAG Heuer néhány színesebb, játékosabb Formula 1 modelljének megjelenését. A teljes kollekción belül ez a széria már az első pillanattól kezdve a legfiatalabb közönséget célozta meg.

A képen látható modell textúrált, narancs számlapja a 80-as 90-es évek nagy sikerű, most is keresett kiadásait idézi meg színvilágában. A sportos megjelenést a zárható korona és a 200 méterig terjedő vízállóság egészíti ki műszaki oldalról.

Luczay Szabolcs