Hírek

Longines Spirit

Longines Spirit

Az úttörő személyiség tovább él”

A Longines Spirit kollekciót ugyanazzal a hozzáállással tervezték, mint a híres úttörők karóráit, akik meghódították az eget, a földet és a tengereket a Longines eszközeikre támaszkodva. A legendás pilóták és felfedezők, mint Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith és Howard Hughes hihetetlen utazásai során bizalmukat a „szárnyas homokóra” márkába helyezték.

A Longines jelenlegi új óráival az úttörő személyiségüket idézi fel. Tiszteletadás ezen kivételes nők és férfiak irányába, akik rekordjaik, hőstetteik, vagy bátorságuk által nyomot hagytak a történelemben – bátorítva ezáltal a fiatal generációkat határaik feszegetésére.

A Longines Spirit kollekció összes modellje csúcstechnológiával készült, rendkívül pontos, kronométer minősítésű szerkezetekkel.

Longines Spirit

A Longinges órák és eszközök a megbízhatóságuknak, pontosságuknak, ellenálló képességüknek, illetve eredeti technológiájuknak köszönhetően számos úttörő felfedező sikeréhez hozzájárultak.

A felfedezőket végig késérték az ismeretlen tájakon vezető útjaikon

A felfedezőket végig késérték az ismeretlen tájakon vezető útjaikon, dacoltak az extrém időjárással, navigáltak vad óceánokon, segítettek új légi útvonalak felfedezésében és repülési rekordok felállításában.

Számos felfedező és pilóta az életét bízta a Longines márkára, amely több kalandort támogatott precíz óráival. Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith és Howard Hughes azok közé tartoztak, akik előnyt kovácsoltak a szakértelemből, miközben meghódították az eget, földet és a tengereket.

A Longines Spirit kollekció ismét felelevenítette ezt a gazdag örökséget. Összekapcsolta a történelmet a fejlesztéssel. Az új modellekben fellelhetőek a pilótáktól származó hagyományos elemek és a kortárs stílusjegyek egyaránt.

A méretes korona, a kristály körüli hangsúlyos perem, a számlap megjelenése, a gyémánt alakú indexek és a nagy, világító mutatók mind az úttörő repülés korszakát idézik fel.

Átdolgozva és újragondolva remekül harmonizálnak a kortárs stílussal. Emellett nagy figyelmet szenteltek a különböző részletek kidolgozásának, akár a csiszolt, akár a matt, akár a polírozott felületeket tekintjük.

Longines Spirit

A Longines Spirit eleganciáját a modern technológia is kiegészíti. A Longiness ezeket a modelleket önfelhúzós szerkezetekkel szerelte fel (L888.4 és L688.4). Szilikon hajszálrugók garantálják az extrém pontosságot és a megnövekedett járástartalékot (64, illetve 60 óra).

Official Swiss Chronometer Testing

A kronométereket az „Official Swiss Chronometer Testing” (COSC) hitelesítette. Az új kollekció által képviselt fejlett technológiát többrétegű tükrözésmentes bevonttal ellátott domború zafír kristály, becsavarható korona és hat csavarral rögzített gravírozott tok hátlap egészíti ki.

Három mutatóval/naptárral rendelkező modell (40 és 42 mm-es méretben), illetve egy kronográf modell (42 mm-es) került forgalomba. Fekete matt, szemcsés ezüst vagy napsugaras kék számlappal. Minden számlapon öt csillag is látható. A Longines hagyományai szerint ez mindig a márka szerkezeteinek minőségét és a megbízhatóságát jelképezte.

Az öt csillag a maximálisa elérhető szám. A tokot acél, illetve sötét barna, világos kék vagy kék bőrszíj egészíti ki. A három mutatóval/naptárral rendelkező óra „Prestige” kiadásban is elérhető három cserélhető szíjjal (acél, bőr és NATO).

Az új Longines Spirit vonal mellett büszkén kiáll a „szárnyas homokóra” márka, amelyre a gazdag örökség is feljogosítja: a legendás úttörőkkel, akik bizalmukat a márkába helyezték. A kollekció a múlt hőseit és azok szellemiségét ünnepli: a helyesen történő cselekvés iránti elkötelezettséget és a tökéletességre való törekvést.

Az úttörő szellemiség tovább él… Az új Longines Spirit kollekció azon úttörő szellemiséget idézi fel, amely számos kivételes nőnek és férfinek segített felülmúlni önmagát, új kihívásokat keresni és hinni a lehetetlenben. Történeteik szorosan kapcsolódnak a Longines márkához. Megnyerőek, meglepőek és mindenezek mellett inspirálóak. Az alábbiakban olvasható néhány a legmegnyerőbb sikerek közül.

Longines Spirit

Longines Spirit – Amelia Earhart – 14 óra és 56 perc

Ennyi ideig tartott Amelia Earhart számára egyedül, megállás nélkül átrepülni az Atlanti-óceán felett 1932-ben. Az utazása során Longines kronográfot viselt. A félelmet nem ismerő szellemiségének köszönhetően az ijesztően fagyos széllel és technikai hibákkal dacolva is sikert aratott. Ezáltal az első olyan nő volt, aki elérte az európai kontinenst.

Ez előtt 1928-ban első női másodpilótaként repülte át az Atlanti-óceánt.

„Gyakran azt mondtam, hogy a repülés varázsa a szépség varázsa.” – Ameila Earhart, pilóta

Longines Spirit – Paul-Emile Victor, -40° 49 napon át

1936-ban Paul-Emile Victor 7 hetet töltött Grönland jéghegyei között. A szélsőséges időjárási körülmények ellenére a Longines kronométere megbízhatóan működött, segítve ezzel számításait. „Ezek az órák döntöttek a siker és a kudarc között.” – nyilatkozta visszaemlékezve Victor. Egész életet a sarki expedícióknak szentelte.

„Az egyetlen dolog, amiben biztosan elbukunk az, amelyet meg sem próbálunk.” Paul-Emile Victor, felfedező

Longines Spirit – Elinor Smith – 9929 méter (32 576 láb)

1931-ben 9144 méter magasan repülve az amerikai pilóta Elinor Smith eszméletét vesztette. Megpróbált egy rekordot megdönteni, amikor a gépe zuhanni kezdett. Smith az utolsó pillanatban felébredt és sikerült sikeresen landolnia. Tíz nappal később még magasabbra merészkedett és új rekordot állított fel (9929 méter) a megbízható Longines órájára támaszkodva. Miután a világ legfiatalabb hivatásos pilótája lett, Smith számos sebességi és magassági rekordot állított fel élete során.

„A gyermekeket hagyni kell álmodni, és nyújtani kell egy célt, amely felé haladhatnak. Számomra csak egy út létezett: hat éves korom óta tudtam, hogy repülni akarok.” – Elinor Smith, pilóta

Longines Spirit – Howard Hughes – 3 nap, 19 óra, 14 perc

Howard Hughes világ körüli repülési rekordját 1938-ban Longines órával mérték. A különc amerikai kettős szenvedélyéről volt híres: repülés és filmipar. Ő a legismertebb használója a Longines Sidérographnak, ami egy Longines által fejlesztett fedélzeti eszköz légi tájékozódás segítésére. Howard Hughes repülőjének csapata megbízott a Longines kronométer órákban.

„Megcsináltam a lehetetlent, mivel majdnem mindenki azt mondta, hogy az ötleteim csupán fantáziák.” – Howard Hughes, pilóta és vállalkozó